Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

הרחבת מרפסות

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות

הרחבת מרפסות

שלום,
    במגדל שבו אני גר עתידה להתבצע הרחבת מרפסות שמש, ישנו רוב של מעל 75% מהדיירים והתקבל היתר בניה לפרוייקט.
    ישנם מספר דיירים מועט שאינם מעוניינים לבצע את ההרחבה, ואינם כלולים בהיתר, אך לא הביעו התנגדות כלפי הועדה.
    אחד מהדיירים שלא מבצע הרחבה הוא השכן שבקומה מתחתי.
    כדי לבנות את המרפסת שלי חובה  לבצע את הבניה דרך המרפסת של השכן הנ"ל.
    האם השכן יכול להתנגד ולא לאפשר לי לבנות את המרפסת דרך דירתו, למרות שקיים היתר בניה? אם כן, מה עלי לעשות?

ארז מירב
    מנהל בפורום

בניית מרפסות שמש בבית משותף

שלום, הוא לא יוכול להתנגד. היתה לו הזדמנות בתהליך קבלת היתר הבניה, וברגע שיש היתר בניה העניין סגור. יותר מזה: התשתית תשמש אותו בעתיד לבנות מרפסת משלו. כמובן, במידה והוא יבנה, הוא חייב לשלם על החלק היחסי של העמודים והתמיכות עד לביתו. אם הוא ינסה להוציא צו מניעה, עליכם לבקש מהשופט לחייב אותו בהפקדת ערבות בנקאית שתשמש אתכם לפיצוי על העיכוב במידה והוא יפסיד בהליך המשפטי.  

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

הרחבת מרפסות

תודה על התשובה, רציתי להדגיש שמדובר בהרחבה של מרפסת קיימת בבניין שבו המרפסות לא חופפות. כדי להרחיב את המרפסת שלי צריך לבצע את העבודה דרך המרפסת הקיימת של השכן, זה יגרום לו למטרד ולא יאפשר לו להשתמש במרפסת שלו לשבועיים שלושה. מזה אני מודאג. האם הוא חייב לאפשר לי את הגישה למרפסת שלו כדי לבצע את ההרחבה? אין כל אפשרות אחרת לבניה.

ארז מירב
    מנהל בפורום

הרחבת מרפסת

חייבת להיות כאן חפיפה: על מנת לאפשר לשכן לבנות בעתיד הגדלה למרפסת שלו (גם אם הוא לא רוצה כרגע), חייבים הרי לעבור דרך השכן שמתחתיו. ולכן, על מנת לאפשר לך לממש את זכותך להרחיב את מרפסתך, הוא חייב לאפשר לך גישה בעת הבניה למרפסתו.  אם לא יאפשר, יש לבדוק עם הקבלן אופציה אחרת, ואם אין- לפנות לעורך דין שיכפה עליו את העניין באמצעות צו.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן