Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

התנגדות לתוספת בניה

• הנושא הזה ריק.

ארז שלום,
אני גר בבנין משותף בין 2 קומות, 4 דיירים,2 בכל צד. אני בקומה השניה,בעבר הרחבתי את הדירה עד גבול קו הבנין של השכנים שבצד הימני.
כעת השכן מתחתיי הגיש תוכנית להיתר בניה. תוכנית שחורגת מקו הבנין של השכנים, וכמובן חורגת מקו סוף הבנין שלי.השכנים בצד הימני חתמו על התוכנית מפני שיש חלוקה בינם לבינינו(וחומה מפרידה בינינו) כך שזה לא פוגע בהם, וגוזל מאדמתם,המשותפת.
אני והשכן מתחתיי יושבים על חלק משותף (1/4 לכל שכן,אדמת מינהל מוחכרת) כך שהשכן רוצה לנצל את הבניה עד כמה שניתן לו. וכאמור מעבר לקו סיום הבניה.תוכנית אשר תפגע באיכות החיים, כשאין  אדמה לגינה וכו..
נשלח אלי מהוועדה מכתב לנמק את התנגדותי,
וזה הנימוק שניסחתי:"הואיל והגב'.. מעוניינת להגיש תוכנית שחורגת מקו סיום הבניה של תיק בנין 6608 .הואיל והסכמתם של השכנים המשותפים מר ..וגב'.. אינה פוגעת בהם או בזכויותיהם בנכס, מכוון שקיימת חומה בינם לבינינו, וקו סיום בנייתם שווה, והותיר להם חלקת אדמה גדולה, שווה, לגינה+מחסן. אין בחתימתם/בהסכמתם לגרוע מאי הסכמתי.הואיל והגב' ..מעוניינת להגיש תוכנית הפוגעת בזכויות שלי בנכס. תוכנית החורגת מקו סיום הבניה בבנין המשותף. תוכנית הגוזלת שטח אדמה שעל חלקה שילמתי למינהל מקרקעי ישראל דמי חכירה.הואיל והבנין הוא משותף, והקרקע הצמודה אליו אינה טאבו של אף לא אחד מין השכנים, אלא משותפת באופן בלתי מסוים לי ולגב'.
הואיל ועצם רצונה של הגב'..לבנות בעצמה יצריך שינוי/מיקום של מערכת הביוב והאינסטלציה וכו'
הואיל וראוי שהדבר ייעשה בתיאום, בשיתוף והסכמת הצדדים.
הואיל ולכל האמור לעיל, אני מר..מתנגד לחתימתי על תוכנית הבניה, ומבקש מהוועדה המקומית לקבל את התנגדותי, ולפנות לגב' ..שתסדיר את הנושא הן בעצמה ו/או באמצעות עורך דינה כדי להגיע להסכמה שלא תפגע בזכויות של מי מהצדדים.
הואיל ואין במכתב תשובה זה באמור בו או במה שלא אמור בו להוות הסכמה על ויתור זכויותיי בנכס כלפי  גב' … אפעל בכל האמצעים המשפטיים על פי חוק, שיעמדו לרשותי בכדי לשמור על זכויותיי בנכס.
בכבוד רב.."
דעתך בעניין?
בתודה מראש
nim

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: התנגדות לתוספת בניה

שלום, אני מבין שהשכן לא חורג מתכנית בניין העיר. אני מבין שקיים עניין של "האם רשאי השכן לבנות על קרקע משותפת". בעיקרון, להערכתי הפסיקה תהיה השכנים התחתונים רשאים לבנות את מלוא בזכויות שהתב"ע מאפשרת, ןלשכנים העליונים אפשרות לבנות על הגג שלהם. אם אתה רוצה יעוץ נוסף מוטב שתפנה לעו"ד.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן