מה ההבדל הרישויי בין מרפסת סגורה ומקורה?
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מה ההבדל הרישויי בין מרפסת סגורה ומקורה?
רכשתי דירה עם מרפסת שמורכבת משני קירות של הבניין ושני קירות פתוחים שנסגרו באמצעות חלונות עם גגון קל מעליהם, נראה שהכל ללא היתר.
כמובן שהכי קל להגיד זה להוריד הכל, אבל השאלה שלי היא האם יש הבדל רישויי אם אני אסיר רק את החלונות מצד אחד כך שהמרפסת תהיה פתוחה רק בצד אחד מתוך 4 צדדים, או אם אני אסיר את החלונות משני צדדים כך שהמרפסת תהיה פתוחה מ-2 צדדים תוך השארת הגגון? או שאין שום משמעות רישויית לחלונות ורק הגגון קובע ואין הבדל בין מרפסת סגורה למקורה?
לפי ההגדרה של מרפסת בתקנות התכנון והבנייה הישנות מרפסת היא "חלק חיצון של בנין אשר לא יותר משלושת רבעי היקף רצפתו מוקפים קירות".
מה מעמדה של ההגדרה הזו כיום? קראתי באיזשהו מקום שלמרות שהיא הוסרה, היא לא הוחלפה ובפועל ממשיכה להיות בתוקף.
-
מענה ל־מה ההבדל הרישויי בין מרפסת סגורה ומקורה?
ההבדל הרישוי בין מרפסת סגורה ומקורה הוא בעיקר בסוג הסגירה. מרפסת סגורה היא מרפסת שסגורה לחלוטין על ידי קירות או חלונות, ונוצרת ממנה חדר חדש. מרפסת מקורה היא מרפסת שיש לה גג או כיסוי, שאינו סוגר את המרפסת לחלוטין. מרפסת מקורה מאפשרת להשתמש במרפסת גם בעונות שונות של השנה, אך היא אינה נחשבת לחדר נוסף בבית, אלא לחלל שפתוח על ידי גג בלבד.
לסיכום, מרפסת סגורה:
• סגירה מלאה: קירות או חלונות סוגרים את המרפסת לחלוטין.
• חדר נוסף: נחשבת לחלק מהבית, נכללת בחישוב הארנונה.
• בידוד: מבודדת מפני חום, קור, גשם ושמש.
• שימושים: יכולה לשמש כחדר שינה, חדר עבודה, חדר אוכל או כל חלל אחר שמתאים לשימוש.
מרפסת מקורה:
• סגירה חלקית:
גג או כיסוי שאינו סוגר את המרפסת לחלוטין.
• חלל פתוח:
אינה נחשבת לחלק מהבית, לא נכללת בחישוב הארנונה.
• הגנה חלקית:
מגנה מפני מזג אוויר, אך אינה מבודדת לחלוטין.
• שימושים:
יכולה לשמש כפינת ישיבה, פינת אוכל, או כל שימוש אחר שאפשר להשתמש בו בחלל פתוח.
ההבדל הרשמי (היבט חוקי):
• סגירת מרפסת, כלומר הוספת קירות או חלונות, דורשת היתר בנייה, שכן מדובר בשינוי מבני.
• הוספת גג או כיסוי למרפסת, לעומת זאת, אינה תמיד דורשת היתר בנייה, תלוי בגודל הגג וטיב השינוי.
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מה ההבדל הרישויי בין מרפסת סגורה ומקורה?
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.