שטח של בית
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » שטח של בית
-
שטח של בית
אני מעוניין לקנות נכס מסויים. המוכר פרסם מודעה ששטח הנכס הוא 132 מ"ר וגם טוען כך. לפי תוכניות הבניה (שרטוט) הנכס הוא 117 מ"ר אך גם רשום שם " הורדות-5 מ"ר-ממ"ד" . תוכל להגיד לי מה הכונה של ההורדה הנ"ל?כמו כן האם ייתכן באמת שהגודל הוא אכן 132 אם בתוכנית זה 117?
המוכר אמר שניתן להגיע למדוד אך כמובן שאיני יודע כיצד לבצע מדידה מקצועית-למי ניתן לפנות כדי לקבל שירות כזה באיזור ירושלים? תודה רבה!
Re: חישוב שטח של בית
שלום, ממ"ד נחשב כשטח שירות. לכן הורידו אותו ממכסת השטחים העיקריים למגורים. אבל לצורך המכירה, השטח כן נחשב, לכן: 117+5= 122. צריך לראות אם בנוסף לממ"ד יש עוד שטחי שירות (בהיתר), שאולי מסבירי את ההבדל בין 122 ל 132. אם אין, צריך להביא מודד. ניתן לחפש "מודד בירושלים" בגוגל, תקבל הרבה תוצאות.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
ראשית תודה רבה על העזרה… ישנו חדר שירות כ-6 מ"ר. מה שלא מובן לי הוא שלפי השרטוט-שטח המסגרת כולו הוא 117 והממ"ד וחדר השירות הם בתוך השטח הזה-כיצד אזי ניתן להוסיף עוד 5 מטר לדוגמא ל-117?
באמת שקשה לי להבין בלי לראות… הכי טוב שתבקש מהמודד שיעיף מבט על השרטוט. לגבי המודד: בקש הצעה למדידת שטחים בלבד, בלי מפה טופוגרפית מלאה. זה צריך להיות זול.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » שטח של בית
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.