Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

איטום קיר חיצוני

  • This topic is empty.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #29867
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    איטום קיר חיצוני

    גבי שלום!
    אני בתהליך של שיפוץ הבית שלי, מבנה טרומי ישן מבטון.
    ישנה בעיה בקירות הפונים לכיוון הגשם: חלקם הושחרו, וחלקם מעבירים לחות פנימה. יש לציין כי המבנה נח על יסודות מרובעים גבוהים ולא נוגע בקרקע כך שאין חדירת מים מהאדמה אלא רק מגשם שמכה על הקיר. שטח הקירות הנו 40 מ"ר.
    סוג הציפוי הקיים: טיח שפריץ ישן למדי. אין סדקים נראים לעין.
    אני מחפש פתרון לבעיה, ואלה הן המגבלות:
    1. לא להסיר את הטיח הקיים (אין לי כח). הוא "יושב" לא רע ולא מתפורר.
    2. למצוא מוצר זול יחסית
    3. מוצר שהעבודה איתו קלה.
    חפרתי קצת והגעתי למיסטר פיקס, אשר מציע את המוצרים הללו:
    שליכט חוץ 741- פשוט ולעניין?
    תרמופיקס 750- טיח תרמי- יעזור קצת לבידוד הבעייתי בבית (קירות בטון). השאלה: יהיה עמיד למים?
    איטומט 500- פתרון מעניין. נראה פשוט מאוד ליישום עם מברשת סיידים לא?
    לכל הנ"ל יש צורך לבצע צביעה חיצונית מסיימת. לכן חשבתי אולי על קניית טיח צבעוני מוכן. יש טיח כזה שנותן פתרון טוב גם לבעיית האיטום וגם לבעיית הבידוד? מה דעתך על:
    נירלט: סופר גמיש, שליכט גמיש- היתרון הוא בכך שהחומר כבר מוכן והגימור נראה מעולה. יש חיסרון?
    ואולי הכי פשוט: איזה צבע גמיש וטוב? (:  אני צריך משהו כמו סופר K או שצבע גמיש רגיל של נירלט, או רב גמיש של טמבור יעשה את העבודה על השפריץ הקיים?
    תודה!
    ארז


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #36211
    גבי פייר
    משתתף

    איטום קיר חיצוני

    שלום ארז, כדאי תחילה לבדוק את ענין הבידוד : קיר בטון רגיש לנושא ויתכן שתופעת העובש או ההזעה שיש בקירות נגרמת ברובה מחוסר בידוד. אם בעיית הבידוד היא חמורה אז הפתרון הוא טיח תרמי. אלא שרצוי לבצע לפני כן שכבת איטום (שכבת הרבצה) ורק מעליה לבצע את הטיח המבודד.   מעל הטיח המבודד- כל גימור שתבחר , דהיינו שליכט צבעוני או צבע. באשר לגימור- אם ישנם סדקים בקירות אז הטוב ביותר יהיה להשתמש בצבע גמיש מהסוגים שהזכרת , כגון רב גמיש. אחרת- אפשר "לגמר" גם עם צבע חוץ רגיל או שליכט צבעוני שהוא "טיפונת" גמיש גם כן. אם לא קיימת בעיית / בידוד עיבוי הפתרון הרבה יותר פשוט ויש מספר אפשרויות איטום: 1.  התזה עמוקה של חומר איטום שקוף על כל הקיר. ראה מאמר באתר על איטום קירות עם סילוקסן. 2.  ניתן פשוט לצבוע את הקיר עם צבע גמיש.   3.  ניתן להחליק את השפריץ ואחר כך לצבוע עם פריימר לשליכט ולסיים עם שליכט צבעוני אקרילי, שאכן נראה יפה, כמו שאמרת. (לא ניתן לבצע שליכט צבעוני ישירות על שפריץ). אפשר אגב גם לשלב את השימוש בסילוקסן עם צבעים וציפויים אחרים. לדוגמא: ניתן ליישם את הסילוקסן כשכבת יסוד ולאחר מכן לצבוע את הקירות בצבע על בסיס טינר / טרפנטין כגון "פריימר X" של נירלט (מגוון) כאשר סילוקסן יעורבב בצבע עצמו ביחד עם הטינר המדלל שלו.  צבע מועשר שכזה נראה "חדש" במשך שנים רבות והנו אטום לגמרי למעבר רטיבות. כפי שאתה רואה- כמעט אין סוף לאפשרויות… הייתי מתחיל מכאן: 1. יש בעיית בידוד או שאין ? נחוץ טיח מבודד ? 2. יש / אין סדקים בקירות ? אגב: איטומט 500 אינו מתאים. הוא טוב בתור חומר איטום צימנטי אך המראה שיתקבל יהיה מאוד מכוער. מכיוון שהחומר שמן לא תתקבל שכבה חלקה / אחידה על כל השטח.  יום טוב, גבי


    גבי פייר מפרטי איטום ושיקום

    #36210
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    Re: איטום קיר חיצוני

    הי גבי, תודה על התשובה המפורטת והברורה! אז ככה: אין סדקים. יש בעיית בידוד, אם כי לא חמורה. מדובר בקיר טרומי, המורכב משתי פרוסות של בטון 7 ס"מ וביניהן קלקר. יש הרבה גשרי קור והייתי רוצה לבודד אותו יותר טוב. לכן, בהתאם למה שיעצת, אני חושב על הפתרון הבא: מריחת סילוקסן, מריחת טיח תרמי, צבע. סילוקסן- ראיתי במאמר "איטום קירות" שיש גרסה ע"ב מים שאינה עמידה לשמש. אם אני שם מעליה טיח לא אמורה להיות בעיה נכון? שאלה שניה: ע"מ לחסוך זמן, האם ניתן פשוט לערבב סילר בתוך הטיח התרמי? על איזה סילר היית ממליץ?


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #36209
    גבי פייר
    משתתף

    איטום קיר חיצוני

    שלום ארז, אם הולכים על טיח תרמי אז הפתרון הנוח ביותר הוא שימוש עם סדרת מוצרים קיימת כגון של תרמוקיר או מיסטר פיקס.   דהיינו – שכבת הרבצה אוטמת, ומעליה טיח תרמי של אותו היצרן. לא ניתן לבצע טיח תרמי מעל גבי סילוקסן (או מעל גבי סיליקון על בסיס מים). מכיוון שהחומר דוחה מיים- והוא ידחה גם את תערובת הטיח.    לפיכך יש לבצע את איטום הקיר עם שכבה אוטמת צימנטית שיכולה להתחבר לטיח התרמי.      כמ כן לא מומלץ להוסיף דבקים ומוספים לתערובת של טיח תרמי מוכן מכיוון שזה עלול לשנות את עבידות התערובת ולהפוך את עבודת הטיוח לקשה במיוחד.  טיח תרמי כשלעצמו אגב דורש גם כך מיומנות בצוע ובעקרון אינו יכול לשמש כשכבת איטום משום שהתערובת שלו (עם גרגרי הקלקר שבתוכה) הנה "פריכה" במיוחד. על מנת לקבל איטום וחיבור טוב בין השפריץ הקיים לשכבת ההרבצה הראשונית יש גם ליישם שכבת יסוד צימנטית מעל גבי השפריץ עצמו, אשר מועשרת בדבק לטקס SBR. את שכבת ההרבצה יש ליישם מעל גבי שכבת היסוד הנ"ל בעודה טריה (טרי-על-טרי). לאחר הייבוש של שכבת ההרבצה- לבצע את הטיח התרמי והצביעה / הציפוי הסופי.  יתקבל קיר אטום – ומבודד וזה יהיה הטיפול האידיאלי , בהנחה שהשפריץ אכן יושב חזק על הקיר. בברכה, גבי


    גבי פייר מפרטי איטום ושיקום

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן