הוספת קרוואן לבית במשק
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הוספת קרוואן לבית במשק
-
הוספת קרוואן לבית במשק
אני מעוניין לשים קראוון במשק.במשק ישנו כבר בית וצימר שמוגדר כבן ממשיך. האם ניתן להצמיד את הקראוון לבית ולהגדירו כהרחבה של הבית?
Re: הוספת קרוואן לבית במשק
שלום, ניתן לעשות זאת. הקראוון לא יוגדר כ"קראוון", אלא כתוספת בניה לכל דבר (בניה קלה). זה אפשרי במידה והשטח עונה על הנתונים הבאים: 1. לבית יש ממ"ד. אם אין- צריך גם להוסיף ממ"ד לבית בעת תוספת בניה של מעל 12 מ"ר. 2. יהיה מעבר ישיר בין תוספת הבניה לבית. 3. יש אחוזי בניה מותרים לניצול.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה ארז.1.אם יש מקלט ממש מעבר לכביש (אולי 100 מטר מרחק)האם זה פוטר אותי מממØד?2.תוכל להדריך אותי מה התהליך ? וכמה בערך העלויות של הוספה כזאת?
1.אם יש מקלט ממש מעבר לכביש (אולי 100 מטר מרחק)האם זה פוטר אותי מממØד?- לא. היום אין לכך משמעות. 2.תוכל להדריך אותי מה התהליך ?- הממ"ד יתוכנן ע"י האדריכל שלך בהתאם לתקנות וישולב בבקשת היתר הבניה של התוספת. תכנון הממ"ד יעבור לאישור פיקוד העורף. 3. וכמה בערך העלויות של הוספה כזאת?- בסביבות 1200$ למ"ר כפול 12 מ"ר ברוטו = 15,000$
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
שלום! א. במידה ובאותו משק, במבנה אחר, יש ממד, יאשרו לעשות תוספת ללא ממד? ב. כמה צריך לשלם על התוספת בניה אגרות למיניהם, מיסים, תשלום למנהל (מדובר שיש עוד אחוזי בניה לא מנוצלים)?
א. במידה ובאותו משק, במבנה אחר, יש ממד, יאשרו לעשות תוספת ללא ממד? – בכל מבנה מגורים נפרד חייב להיות ממ"ד. ב. כמה צריך לשלם על התוספת בניה אגרות למיניהם, מיסים, תשלום למנהל (מדובר שיש עוד אחוזי בניה לא מנוצלים)? – אגרת בניה 200 עד 300 ש"ח למ"ר (לבדוק, לעיתים יש פטור) – תשלום למנהל- לא תמיד. תלוי בחוזה שנחתם. ניתן לגשת למנהל ולברר. – אין מיסים, למעט אגרת היתר זניחה (2,000 ש"ח לערך)
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הוספת קרוואן לבית במשק
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.