כניסה למקלט בבית פרטי דרך שרותים
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » כניסה למקלט בבית פרטי דרך שרותים
-
שלום, מקווה שפה אוכל לקבל עצה טוב.
אני ובעלי קנינו בית דו משפחתי (חלק אחד ממנו) ומבצעים בו מספר שינויים.
שאלה: יש לנו מקום שהוא סוג של נישה, 170X170, לפני כניסה למקלט, חשוב לציין שזה לא ממ"ד אלא מקלט (מדובר בבית בן 30).
אנחנו שוקלים לעשות ממנה שירותי אורחים.
זה אומר שכניסה למקל"ט תהיה דרך השירותים.
מבחינתנו אין עם זה בעיה, כי המקלט יהיה סוג של מחסן מסודר וגם חס וחלילה במקרה הצורך במלחמה, השירותים יהיו קרובים 🙂 האדריכל שלנו פחות אוהבת את הרעיון 🙁
השאלה אם זה נראה הגיוני מבחינה אדריכלית ותכנונית.?
אני אוסיף שאנחנו מתכננים גם להחליף את דלת הקיימת שמאוד גדולה לדלת מקלט עכשיות יותר.
מצרפת תכנון (עם סימני הריסה) של הקומה. עקפתי את הנישה באדום כולל הדלת.
תודה מראש לכל העונים!
שלום, ראשית אין מניעה. שנית, הייתי מעדיף, אילו זה היה הבית שלי, להעביר את דלת המקלט אל מחוץ לשירותי האורחים אותם הקפת באדום. ניסור יהלום יעשה את זה בקלות, ובמילא אתם שמים דלת חדשה. ככה תרוויחו משני העולמות.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה. וזה יעבור הג״א שינוי
תודה. וזה יעבור הג״א שינוי מיקום של הדלת? ואם רק נחליף דלת לדלת פלדלת, כדי שתהיה יפה וקטנה יוצר, זה מותר?
כניסה למקלט
תודה. וזה יעבור הג״א שינוי מיקום של הדלת? – פיקוד העורף כיום בכלל לא מתייחס למקלט כפתרון מיגון עדכני, לכן אין לו שום יכולת לתת או לא לתת אישור. האישורים שלהם הם רק בשלב היתרי הבניה, ונוגעים רק לבניה של ממ"ד חדש או שינוי בממ"ד קיים, לא במקלטים ביתיים ישנים. ואם רק נחליף דלת לדלת פלדלת, כדי שתהיה יפה וקטנה יוצר, זה מותר?- כמו שכתבתי- לפ. העורף אין עניין בזה. אם זה מותר חוקית או לא, קשה לי לדעת אבל זה לא משהו ששמעתי עליו אי פעם שיצר בעיה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
רב תודות! עזרת מאוד!
רב תודות! עזרת מאוד!
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » כניסה למקלט בבית פרטי דרך שרותים
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.