מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
10/03/2011 בשעה 18:49 #29973-3297משתתף
מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה
כמה נקודות שהייתי שמח לקבל עליהן מענה
1) אני גר בבניין חדש – מסתבר שעל המרפסות המקורות אני משלם ארנונה זהה לארנונה שמשלם על חדר בתוך הדירה. אז למה מספרים לי על אחוזי בניה ומונעים ממני לסגור המרפסת (בהנחה שזה לא פוגע בחזית הבניין) ?
לכאורה יש טעם לפגם בכך שמצד אחד גובים כאילו זה חדר ומצד שני מונעים האפשרות לסגירתו בויטרינה תריס וכדומה…..
2) בכל זאת – אני מעוניין לבצע סגירת חורף – עם ניילון פלסטיק או כל דבר שלא מצריך שום רשיון.
יש דבר כזה? האם אני יכול לחבר יריעות פלסטיק איכותי על ווים ולחברם לתקרה ולרצפה?15/03/2011 בשעה 13:45 #36402ארז מירבמנהל בפורוםRe: מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה
שלום, להלן תשובות: 1) אני גר בבניין חדש – מסתבר שעל המרפסות המקורות אני משלם ארנונה זהה לארנונה שמשלם על חדר בתוך הדירה. אז למה מספרים לי על אחוזי בניה ומונעים ממני לסגור המרפסת (בהנחה שזה לא פוגע בחזית הבניין) ? אין קשר בין ארנונה לאחוזי בניה. מותר אפילו לקחת ארנונה על מבנה לא חוקי המיועד להריסה. ארנונה: קשורה לתקנות עזר עירוניות. אחוזי בניה: מתקנות התכנון והבניה. 2) בכל זאת – אני מעוניין לבצע סגירת חורף – עם ניילון פלסטיק או כל דבר שלא מצריך שום רשיון. יש דבר כזה? האם אני יכול לחבר יריעות פלסטיק איכותי על ווים ולחברם לתקרה ולרצפה? האם הסככה מאושרת באמצעות היתר בניה כשטח מקורה (לא כפרגולה)? אם כן, אין בעיה חוקית לסגור. אם לא, אז הסגירה כבר לא משנה כלום משום שע"פ החוק כל הסככה בכלל איננה חוקית.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com21/09/2011 בשעה 17:25 #36401-3297משתתףRe: מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה
היי ארז. החורף מגיע שוב …..איזה פלא. בנוגע לנקודה הראשונה – האם בניית חלון במרפסת נחשב להוספת אחוזי בנייה? בנוגע לנקודה השניה- נראה לי שלא הסברתי עצמי היטב – המרפסת מקורה 90% בתכנית הבניה המקורית. כעת אני אנסה לצייר את המרפסת – דמיין ריבוע באורך 6 (המרפסת) וריבוע קטן יותר באורך 5 (התקרה) בתוכו – שניהם מוצמדים בקדקודם ואולי ההבנה שלי של מה זה לסגור מרפסת לקויה. אני לא מתכוון לבנות קיר – אלא להציב אחד מהשניים – 1) ניילון ניצב לתקרת המרפסת על שלדת אלומניום מתפרקת – כמו בית קפה בחורף. או 2) סוכך שיבלוט משטח המרפסת המקורה ויגיע עד הגדר.
21/09/2011 בשעה 19:08 #36400ארז מירבמנהל בפורוםRe: מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה
בנוגע לנקודה הראשונה – האם בניית חלון במרפסת נחשב להוספת אחוזי בנייה?- לא בנוגע לנקודה השניה- אני לא מתכוון לבנות קיר – אלא להציב אחד מהשניים – 1) ניילון ניצב לתקרת המרפסת על שלדת אלומניום מתפרקת – כמו בית קפה בחורף. סגירת ברזנט/ פלסטיק לא נראית לי בעייתית, אבל קשה לדעת כיצד יגיבו הרשויות. או 2) סוכך שיבלוט משטח המרפסת המקורה ויגיע עד הגדר.- אין צורך בהיתר על סוכך מתקפל (מרקיזה)
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מרפסת מקורה- סגירת חורף וענייני ארנונה