הנבטת זרעים

מבוא

תהליך ההנבטה הנו תהליך טבעי ופשוט – מבחינת המגדל – אשר עשוי להימשך בין יום אחד לשלושה שבועות. על מנת לקבל תוצאות טובות יש להשתמש בזרעים חדשים טריים (רצוי עד גיל שנה), שנשמרו בסביבה יבשה ובטמפרטורת החדר או בטמפרטורה נמוכה יותר (זרעים נשמרים לאורך זמן רב יותר, עד מספר שנים, במידה ואוחסנו בטמפרטורה נמוכה של כ-5 עד 10 מעלות צלזיוס ובסביבה יבשה).

תהליך ההנבטה

ישנן שיטות רבות להנבטה ונציין כאן שתיים מהן שהן פשוטות יחסית:

[הנבטת זרעים] השיטה הפשוטה ביותר להנבטה היא באמצעות כוס חד-פעמית או עציץ קטן: יש לוודא תחילה שבכוס או בעציץ יש חורי ניקוז בתחתית על מנת שלא תגרם השקיית יתר. כעת, יש לשתול את הזרע בעומק של 0.5 – 1 ס"מ מתחת לפני האדמה ולכסות את הזרע במצע הגידול באופן אחיד. לאחר מכן יש להשקות בצורה יסודית את האדמה (אין להציף! יש להשקות בצורה אחידה על ליציאת מים מהתחתית), ומומלץ לכסות בפלסטיק נצמד על מנת לשמור על רמת לחות גבוה.

עד יציאת הנבט מומלץ לרסס בשפריצר מדי יום-יומיים מעט מים על החלק העליון של האדמה על מנת שהנבט הצעיר לא יתייבש. אין צורך להשקות! יש לשמור על טמפרטורה של 20 מעלות לפחות על מנת שההנבטה תתרחש בהצלחה. אין צורך באור על מנת להנביט זרעים, אך לאחר שהנבט יצא יש להאירו בשימוש בתאורת פלורסנט בשבוע הראשון (תאורה חזקה עלולה לגרום למותו של הנבט כיוון שאינו עמיד לטמפרטורות גבוהות – במידה ומציבים את הנבט בתאורת לחץ גבוה יש להרחיקו למרחק של 70 ס"מ לפחות מהמנורה).

ניתן גם להנביט את הזרעים בצמר גפן. יש להרטיב צמר גפן ולשים בתוכו את הזרע. בשיטה זו יש לעקוב לעיתים תכופות אחר ההתפתחות ולבדוק האם הזרע נפתח. לאחר פתיחת הזרע ויציאת השורשים הראשונים יש לשתול את הנבט (כמוסבר לעיל) בעציץ קטן (עד ליטר) ולהשקות את העציץ באופן אחיד.

הערה: יש לשים זרע אחד בכל עציץ, על מנת להקל על העברת הצמח לעציצים אחרים בהמשך ולמנוע נעילות שורשים ותחרות על המזון בעציץ.

Mephisto
יועץ לשיטות גידול הידרופוניות והידרואורגניות www.hydrogrow.co.il
מקור המאמר: www.articles.co.il

מדריכים נוספים

דילוג לתוכן