- הנושא הזה ריק.
שלומות לך ! אני מתווך וותיק ומכובד ומשרדי למעלה מ-20 שנה מול הדיזינגוף סנטר בת"א. לאחרונה מתפרסמות כתבות רבות על "חוק-המתווכים",על הדרישות מהמתווך ! וגם איך ניתן לחמוק מהתשלום למתווך וברצוני להעיר כמה צדדים שאינם ידועים לאזרח המצוי ובחלקם לא ידועים גם לעו"ד שמנחה אותו במעשיו. א-קיים אירגון וותיק למעלה מ-55-שנה למתווכי הנדל"ן בישראל שנקרא מלד"ן. ואני כרגע "דובר-האירגון". והאירגון מתמודד עם הדימוי ועם הבעיות שלעיתים נוצרות:בין מתווך ללקוח,ובין מתווך למתווך אחר,וגם בקשר שבין המתווכים לרשויות שאחראיות ל"חוק הקיים" ! וגובות אגרות מכלל מתווכי ישראל ומאז נחקק החוק !.
ב-מצבם כרגע של מתווכי צפון הארץ "אנוש" ! וחמור ממצבם של בעלי עסקים קטנים אחרים.
ג-היה רצוי שעו"ד ועיתונאים שמרבים לכתוב על "חוק-המתווכים" ומקווים שלקוחות גם יפנו אליהם-בהמשך ! ישכילו ויועילו לפנות גם אל ציבור המתווכים וניתן לפנות אלי וגם ליו"ר האירגון ! ולקבל את הערותינו לכתבה
ד-בשנתיים וחצי האחרונות הייתי פעיל בהנהלת האירגון והשכלנו לעשות פעולות שאינן ידועות לציבור הרחב דוגמאות: ישנה אתיקה-משודרגת למתווכי מלד"ן שמסתובבת בימים אלו בכנסת ישראל ובמשרד המשפטים ומסדירה את התחום האפור שבין החוק ובין כוונות המחוקק,ובין מה אסור ומותר, ובין מה שראוי ומקצועי !. ודוגמא נוספת:נערכה פגישה מסודרת במשרד המשפטים לנושא התיקונים שנדרשים לחוק המתווכים הקיים ומתווכי ישראל מחכים שהערותיהם וההצעות שהגישו במשרד המשפטים ובהחלט נראו מוצדקות במיפגש -יטופלו בהקדם ע"י הרשויות והאחראים על החוק !. דוגמא נוספת:נעשה לפני כשנה וחצי תיקון חשוב בחוק לנושא הבלעדיות והתנאים שבין המתווך ללקוח שמוסר לו נכס לטיפול בבלעדיות. והתיקונים היו מועילים לכל
ה-ניתן ללמוד על הפעילויות השונות באתר האינטרנט שלי ובמדור שפתחתי ומוקדש לפעילויות הללו ואח'.http://www.ofermargolin.co.il/shanna2005.html עפר מרגולין-תיווך עופר-03-5280541 טל'