דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
שלום,
האם ניתן להעביר חלק מאחוזי הבנייה העיקריים לשטחי שירות – למחסן.
ספציפית – יש לי 50 מ"ר (בדוק ) לפי אחוזי בנייה עיקריים.
הבנתי שמותר לקבל רק 6 מ"ר למחסן. האם אני יכולה להעביר 20 מ"ר מתוך ה-50 מ"ר העיקריים,
וכך לבנות מחסן בקומת עממודים מפולשת,
אם כי מפסידים את ה-20 מ"ר במטרים של אחוזי בנייה בשטחים עיקריים. האם יש תקנות או חוקים או נוהלים רלוונטיים ?
תודה
-
העברת אחוזי בניה
שלום, מנסיוני, אין מניעה להעברהנשכזו. לההערכתי מדובר בתקנות פנימיות של הועדות ולא בחוק גורף. יש לבצע תיאום מקדים עם הוועדה לפני ההגשה של היתר הבניה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה – ואם בעותיד ארצה להרוס את המחסן ולהחזיר את הזכויות לשטחים
תודה רבה על התשובה , 1. איך אני יכולה לוודא את זה לפני שאני מתיחלה תהליך ? איפה התקנות הללו ? בכלל אני לא מבינה את העמימות של היתרי הבניה ………… האם התקנות הללו שונות מעי לעיר ? 2. אם בעתיד, נאמר בעוד שנתיים ארצה להחזיר א המטרים האלו לשטחים העיקריים (ולהרוס את המחסן בקומת העמודים) – זה חוקי ? תודהרבה
העברת אחוזי בניה
1. איך אני יכולה לוודא את זה לפני שאני מתיחלה תהליך ? יש לבצע תיאום מקדים עם הוועדה, בשעות קבלת קהל, לפני ההגשה של היתר הבניה. האם התקנות הללו שונות מעיר לעיר ? יש תקנות כלליות תחת חוק התכנון והבניה, יש תקנות של מנהל תכנון שמועברות לועדות (כולל התקנה הזו) ויש תכנית בניין עיר לכל שכונה. 2. אם בעתיד, נאמר בעוד שנתיים ארצה להחזיר א המטרים האלו לשטחים העיקריים (ולהרוס את המחסן בקומת העמודים) – זה חוקי ? כן. תודהרבה
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.